donderdag 16 maart 2017

Sallamangee wordt 't Brass Koikke

De meesten onder jullie zullen het wel al gehoord hebben, Sallamangee wordt 't Brass Koikke. Brass wa? Brass Koikke, da 's Vilvoords voor eetplekje volgens de neuven diksionnèèr. Met andere woorden, de vlam blijft in de pan in de Ridderstraat ...


Waarom van naam veranderen? Bij Sallamangee denkt iedereen uiteraard meteen aan Tom en Nathalie, en aan garnaalkroketten. Niet dat nieuwe eigenaar Bart daar een probleem mee heeft. De garnaalkroketten staan trouwens nog steeds op het menu. Maar op die manier wil hij aantonen dat hij er ook wel zijn eigen 'koikke' van gemaakt heeft, zonder al te veel ingrijpende veranderingen. Zo werd de toog subtiel vervangen en kreeg een van de muren een nieuw kleurtje. Maar enkel een geoefend oog zal het verschil meteen merken.

Chef Bart studeerde af aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en stond aan het fornuis in sterrenrestaurant The Paddock in Keerbergen. De juiste ingrediënten dus als je een restaurant begint. De keuken zelf is Belgisch getint, met een knipoog naar het verleden. Je vindt er een vaste menukaart en een aantal suggesties gaande van 7,50 tot 8,50 voor een voorgerecht en van 15 tot 23 euro voor een hoofdgerecht.  


Misschien nog dit: wanneer kun je er terecht? Elke weekdag van 11.45u tot 14u en van 18u tot 21u. Op donderdag en vrijdag mag je binnen tot 21.30u en blijven de deuren open tot je klaar bent. In het weekend zijn ze gesloten, net als op feestdagen.

Samen met Brasserie Taste en Boco hebben we er dus op een paar maanden tijd ineens drie eetplaatsen bij. We blijven dus zeker niet op onze honger ...

Adres 't Brass Koikke: Riddersstraat 31 in Vilvoorde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten