maandag 27 februari 2017

Boco, sterrenchefs in bokalen

Nu Bazaar een feit is, kan ik eindelijk terug de draad van het Vilvoords Kwartier oppikken. En dat al meteen met een primeur voor onze stad. Doet de naam boco een belletje rinkelen? Nee? Hoog tijd om er kennis mee te maken, want we hebben er alweer een leuk concept bij!


Wat is boco? Twee Franse broers vroegen zich vijf jaar geleden af hoe ze lekker eten betaalbaar konden maken. Ze gingen aan tafel zitten met een aantal sterrenchefs en dit is het resultaat: culinaire gerechten in een leuk bokaaltje ('bocaux' in het Frans). Intussen hebben een achttal bistro's hun deuren al geopend in Frankrijk, één in Zwitserland, één in Luxemburg, één in Brussel (op de Louizalaan) en vorige maand dus ook één in Vilvoorde. Als het concept aanslaat, mogen we nog meer vestigingen verwachten in Vlaanderen en Wallonië. 


De boco's worden ofwel ter plaatse (dat geldt voor de broodjes, slaatjes en croques) ofwel met de hand gemaakt in de Bourgogne en om de twee à drie dagen aangeleverd. Het volledige menu vind je op de website boco.be. Ik mocht ondertussen de risotto van macaroni met ham en bergkaas proberen. En ik moet toegeven dat het voorproefje best wel in de smaak is gevallen. De verwachtingen waren alvast hoog gespannen. Onder de sterrenchefs vind je dan ook namen als Pierre Wynants en Paul Wittamer. Niet van de minste dus ...

De deuren van boco staan voor iedereen open van 7.30u tot 18u. Volgens zaakvoerder Frederik is Boco ideaal voor wie zin heeft in een gezellig ontbijt of een lekkere lunch, met of zonder laptop (er is wifi), of voor wie van haute gastronomie houdt. Boco heeft ook een aantal troeven in huis zoals een eigen parking, een mooi zomerterras (met zelfgemaakte ice tea in de zomer), lekkere en betaalbare smoothies, streekbieren. Kortom, het ideale recept voor een leuke ervaring ...


Afhalen is ook mogelijk. Bestellen doe je momenteel via de telefoon maar vanaf maart kan dat ook online. De prijzen voor een bokaaltje variëren van 6 euro tot 10.90 euro (voor- of hoofdgerecht). Voor een dessert betaal je tussen 4 en 5 euro. Maar het wordt goedkoper als je combineert.

Waar vind je boco? Aan de luchthavenlaan 27, niet ver van het station en van de E19. De fijnproevers onder ons zijn gewaarschuwd! En laat gerust weten wat je ervan vond. Al staat één ding nu al vast: aan de service zal het niet liggen want Frederik en Leslie zullen je op je wenken bedienen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten