Ideeënbus

Heb jij leuke tips die het leven in de stad aangenamer kunnen maken? Een flinke opknapbeurt voor ons station, meer zon in de zomer, minder file in de straat ... Laat het me weten en ik post het op de blog. Ik heb er alvast al een paar:

 • Meer vuilbakken op straat, en liefst met aparte asbak. Veel te vaak zie ik mensen hun peuken op straat gooien. Tijdens een felle discussie met een rokende vervuiler werd ik er vriendelijk op attent gemaakt dat er eigenlijk weinig andere opties zijn. Ik keur het niet goed, maar waar kun je hier inderdaad terecht met je (vieze) peuken? Een weetje voor rokers: sigaretten zijn niet biologisch afbreekbaar. Ook niet als je ze in de riool gooit ... 
 • Er zijn plannen om de grote markt autovrij te maken, wat ik alleen maar kan toejuichen. Misschien de ideale gelegenheid om onze kiosk in ere te herstellen en voor wat leven in de brouwerij te zorgen op zomerse zondagen? En waarom ook geen petanquebaan? En voor mij een pastis. Santé!  
 • Onlangs zag ik een paar mooie oldtimers sierlijk door onze straat tuffen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word daar vrolijk van, van die ronkende nostalgie. Alleen jammer dat veel liefhebbers hun oude juweeltjes het liefst achter slot en grendel bewaren. Dus dacht ik, waarom die mensen niet uit hun tent lokken en een oldtimermeeting organiseren op de Grote Markt? Dat is toch gegarandeerd ambiance? Misschien zet ik er een dezer dagen/weken mijn schouders onder. Laat intussen maar weten als je interesse hebt en ook zo een juweeltje staan hebt (of ergens weet staan). 
 • Het zal niemand ontgaan zijn dat onze ooit bruisende Leuvensestraat er maar mistroostig bij ligt. Ik weet niet wat de plannen van de stad zijn om hier een oplossing voor te vinden. Ik vind alvast dat er een centraal meldpunt moet komen voor mensen met een commercieel project. Misschien moet er ineens ook een inventaris worden gemaakt met alle lege panden in het centrum, met vermelding van type zaak, oppervlakte en huurprijs. Zo krijgen starters een goed beeld van de beschikbare ruimtes en kunnen ze sneller georiënteerd worden. 
 • ...
Dus zelf ook goeie tips? Laat maar iets weten! 

12 opmerkingen:

 1. Oldtimers in Viloorde zou echt tof zijn. Ooit zelf een mini gehad. Ben nieuwsgierig naar dit idee op de grote markt in Vilvoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. moet je eens beginnen met zoiets te organiseren he

   Verwijderen
  2. Dag Gunther, je reactie compleet over het hoofd gezien. Heb je het over de oldtimerrally? Ik ben wel bereid om er aan te werken, met de nodige hulp. Dus laat maar iets weten ;)

   Verwijderen
 2. https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1855306551362585&type=1
  Mijn bijdrage aan een vrolijker, warmer en kleurrijker Vilvoorde :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk initiatief! Met Kerst hadden ze ook de bomen "ingebreid" ...

   Verwijderen
 3. Deze kunstenaar verhuist in het najaar naar Vilvoorde,..... Groetjes, An.
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160805_02413511?utm_medium=article&utm_source=standaard&utm_campaign=crosspromoreg&utm_term=feed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb bij de stad 2 verzoeken al ingediend die wachten op bredere steun. Het eerste was fietsstallingen in de woonstraten, liefst overdekt en veilig zoals in Brussel. Het tweede was een Cambio spot. Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tentoonstelling met werk van Vylvordjak
  Jan De Witte studeerde illustratie en beeldverhaal aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. In november 2016 stelt hij in de bibliotheek van zijn geboortestad, een selectie van zijn werken aan het publiek voor. Illustraties ontsproten uit een mix van street-art, kalligrafie en beeldverhaal, uitgespreid op meters-lang papier en canvas.
  Op vrijdag 4 november van 19 tot 21 uur organiseert Vylvordjak een vernissage voor de tentoonstelling in de bibliotheek van Vilvoorde.
  Info
  Bibliotheek Vilvoorde
  Grote Markt 9
  1800 Vilvoorde
  Tentoonstelling van 1 november 2016 tot 30 november 2016
  Open op: Maandag VAN 14:00 TOT 19:00, Dinsdag VAN 14:00 TOT 17:00, Woensdag VAN 10:00 TOT 19:00, Donderdag VAN 14:00 TOT 17:00, Vrijdag VAN 14:00 TOT 19:00, Zaterdag VAN 10:00 TOT 15:00.
  http://www.vylvordjak.com, http://www.bibliotheekvilvoorde.be, www.uitinvlaanderen.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blog en initiatief!

  Vanaf nu kan je al je ideeën en voorstellen voor Vilvoorde ook kwijt op het digitaal participatieplatform van de stad: https://vilvoorde.citizenlab.co.

  BeantwoordenVerwijderen