dinsdag 21 maart 2017

Wat is Bazaar?

Er is al veel over geschreven en geblogd. Maar voor diegenen die het toch nog niet wisten, we hebben er een leuk concept bij in de Toekomststraat 51: Bazaar Trend Lab. Voor zij die wel op de hoogte waren, misschien een extra woordje uitleg. Wat is Bazaar juist en wat vind je er zoal? En niet onbelangrijk, wat willen we ermee bereiken?

Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier om een "laboratorium" waarmee we mensen die van een eigen zaak dromen een duwtje in de rug willen geven. En aan aspirant-ondernemers alvast geen gebrek. Alleen is het in het huidige klimaat niet altijd even gemakkelijk om een zaak op te starten. Daarom dat Bazaar met tijdelijke contracten werkt en kleinere ruimtes aanbiedt om mensen over de streep te trekken. En met succes. Zo hebben we al twee starters kunnen strikken: een lunchbar (the Girl in my soup) en een gift shop (Renée).


In de lunchbar kun je onder meer genieten van lekkere quiche en soep, afgewisseld met de specialiteit van 't moment. Die laatste kan gaan van omelet en wok tot hamburgers en fajitas. Ook liefhebbers van streekbieren en koffie worden er verwend. The Girl in my soep biedt producten die niet zo heel ver hiervandaan worden gemaakt, zoals koffie van koffiebranderij Rom, bier van brouwerij Van Campenhout en ambachtelijke limonade.


Bij Renée vind je dan weer een ruime waaier aan leuke hebbedingetjes, van luchtplantjes en herenstrikjes over kopjes, handtassen en juweeltjes tot toffe interieurspulletjes. Ik zeg het je nu al, het is moeilijk om er buiten te stappen zonder je portemonnee boven te halen. En er is voor elk budget wat wils. Dus je hoeft niet eens diep in de buidel te tasten!

Maar Bazaar is er niet alleen voor starters. Ook mensen die een tweede (of een derde) zaak willen openen, kunnen bij ons terecht. Zo stellen we een ruimte ter beschikking aan Madeline de stoffenmadam. Wat vind je bij Madeline? Je raadt het al, stofjes. Mensen die hun eigen kleren maken, da 's niet nieuw. Maar intussen is naaien echt wel hip geworden.


Wat Bazaar nog interessant maakt, en niet alleen voor klanten maar ook voor handelaars, is dat we kleine ruimtes aanbieden in de vorm van een rek, waarmee mensen hun product voor weinig geld aan de man kunnen brengen. Vooral webshops - vaak zonder fysieke ruimte - maken hier gretig gebruik van. En we hebben al een aantal interessante namen mogen binnenhalen zoals Kousen & Karton, Minipanda, Fairplace, Finn Concepts, Madame She She, Foodie Market en Designed for cats. Vanaf april krijgen we er trouwens twee bij: Muno (planten in een weckpot) en Belgian Pickles. We proberen dus om voor genoeg afwisseling te zorgen.

Daarom vinden er bij Bazaar ook speciale events plaats, om het extra leuk te maken. Nu zaterdag bijvoorbeeld is er Friskobar Soweto. Je kunt dan live een coole tekening of schilderij laten maken door een van de kunstenaars van Studio Entropica, en dat voor een klein prijsje en op het ritme van Groovy beats. Allen daarheen dus!


Waarom Bazaar ook voor onze stad interessant is? Met ons ons concept willen we tegelijk iets doen aan de leegstand in onze handelsstraten. In de eerste plaats willen we nieuwe handelaars naar Vilvoorde lokken om hen te laten zien dat het ook hier kan. Nog te veel mensen twijfelen immers aan het Vilvoordse potentieel. En toegegeven, de werken in de handelskern maken het er niet gemakkelijker op. Maar eens ze hier zijn en overtuigd zijn van de mogelijkheden, hopen we ze naar een groter pand te kunnen sturen zodra Bazaar te klein wordt voor hun zaak. Met andere woorden, Bazaar wil een springplank zijn voor handelaars en zo onze winkelstraten gevuld krijgen. Utopisch? Dat zal de toekomst uitwijzen, maar wij geloven er in ieder geval in. Daarom dat we nu al denken aan uitbreiden met een food lab. Maar hierover binnenkort meer!

Website Bazaar: www.bazaar-trendlab.be
Facebook: facebook.com/bazaartrendlab

Geen opmerkingen:

Een reactie posten