zaterdag 16 april 2016

IJsstation Eppegem

Nu de lente stilaan doorbreekt, krijgen velen onder ons weer zin in een lekker ijsje. En net zoals we 's middags en 's avonds ons buikje lekker rond kunnen eten in Vilvoorde, komen ook de ijsliefhebbers hier aan hun trekken. Wie zweert bij chocolade- of mokka-ijs kan bijvoorbeeld terecht in ijssalon Negrita op de grote markt. Voor wie meer keuze wil, is er Fabri in de Leuvensestraat. Maar wist je dat er vorig jaar ook een ijsbar in Eppegem zijn deuren heeft geopend? En wat voor een ... Ok, het is niet in Vilvoorde, maar het ligt wel in onze achtertuin. 


Op het eerste zicht valt er niets speciaals op aan het station van Eppegem. Mensen stappen hier op en af van de trein als in eender welk ander station, al straalt het gebouw op zich wel een zekere schoonheid uit. Maar wie kijkt op de zijgevel, ziet een groot reclamebord hangen. Er is hier dus duidelijk meer aan de hand. Als je de moeite neemt om helemaal tot achteraan het gebouw te lopen, kom je het snel te weten. Want daar ligt de gezellige ijsbar van Helga Bonnyns, verscholen in een groene oase van rust.


In een vorig leven was Helga interieurontwerpster. En dat is eraan te zien. Haar ijsbar is heel smaakvol ingericht. Waarom ze in de ijsbusiness is gestapt? Een paar jaar geleden was ze aan een nieuwe uitdaging toe - ik ken er zo nog - en wou ze wat meer vrije tijd in de winter. Als "vurig" ijsfanaat was de keuze snel gemaakt. Aanvankelijk toerde ze rond met een ijskar. En dat doet ze nu trouwens nog steeds, onder meer in Kampenhout, Hofstade en Steenokkerzeel. De ijskar viel al heel snel in de smaak en werd steeds vaker afgehuurd. Dus werd er aan uitbreiden gedacht. Door de charme van het station - waar ze trouwens ook woont - moest Helga niet lang zoeken naar een goeie plek. Het was de ideale setting voor een ijssalon. Van ijskar naar ijsbar dus. Het leuke eraan is dat je van je ijsje kunt genieten in de tuin als het mooi weer is. En anders is er de stijlvolle en knusse orangerie. 


Haar ijs maakt ze helemaal zelf. Het wordt gemaakt met melk van de boer, die ze pasteuriseert met eigeel en boter. En ook het fruit is vers, tenzij het niet voorradig is. Dan gebruikt ze diepgevroren producten. Je mag er dan ook van op aan dat haar ijs vrij is van additieven, smaakstoffen en bewaarmiddelen. Puur natuur dus! Naast ijs kun je er ook nog terecht voor een frisdrankje, koffie en thee en warme wafels in de herfst.

Ze is open van 14 u tot zonsondergang, en dat 7 dagen op 7. Haar ijskar en bakfiets kun je ook afhuren, voor trouwfeesten, communies en bedrijfsfeesten bijvoorbeeld. Voor de voorwaarden en tarieven verwijs ik je door naar haar website. En nog een extra voordeel van dit ijssalon: het heeft een station! Je kunt er dus met de trein naartoe. En anders is er aan - gratis - parkeerplaats geen gebrek. Allen daarheen dus. En zo niet, afspraak bij Fabri of Negrita ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten