woensdag 21 oktober 2015

Een schot in de roos!

Een nieuwe zaak die opengaat in Vilvoorde is altijd groot nieuws, zeker als het niet om het zoveelste immokantoor, interimkantoor of de tigste kruidenierswinkel gaat. Of ik iets heb tegen dat soort zaken? Helemaal niet. Maar een mens wil ook eens iets anders. Al zal ik niet tegenspreken dat een verhuurd pand nog altijd beter is dan een leegstaand pand ...

En wat voor zaak krijgt Vilvoorde er binnenkort precies bij? Ik kan het beestje eigenlijk niet meteen een gepaste omschrijving geven. Een naam wel: Revolver 57. Achter het woord Revolver hoef je niets te zoeken. Het werd vooral gekozen om esthetische redenen. En het nummer? Dat verwijst naar het huisnummer van het pand in de Nowélei. Revolver 57 dus.

Een restaurant kun je het niet echt noemen, een broodjeszaak evenmin. Maar dat vind ik net prima eraan, dat het zo een beetje het midden houdt tussen de twee ...


Zaakvoerders van dienst zijn Veronique Bakos en Nicolas Vander Biest, twee rekwisiteurs met uitvalsbasis in de Kruitfabriek. Misschien heb je ze ontmoet tijdens de Openfabrieksdag van een paar weken geleden. En wat doen rekwisiteurs juist? Die bouwen decors en leveren allerlei voorwerpen (rekwisieten dus) voor series, films, toneel. Zoals het wasrek uit Benidorm Bastards dat je hieronder ziet. Maar ook de sofa van Femke in thuis komt uit hun rijke collectie. En zo kan ik een hele "waslijst" aan voorbeelden geven.


Waar kun je je in Revolver 57 binnenkort aan te goed doen? Alles draait rond op steen gebakken brood (uit de ovens van bakkerij Timmermans), in combinatie met allerlei soorten beleg - waaronder vlees en kaas - en afgewisseld met soep, quiche en slaatjes, allemaal homemade. Alles hangt een beetje af van de inspiratie van de dag en van het seizoen.

De producten zijn stuk voor stuk afkomstig van lokale handelaars, maar ook van de markt. Goed om te weten: wie bijvoorbeeld een boterham met vlees bestelt, krijgt een assortimentje voorgeschoteld. Hetzelfde geldt voor de kaas. En de boterhammen smeren, doe je helemaal zelf. Van "ne keer iets anders" gesproken ...


Veronique staat al geruime tijd te popelen om de klanten te kunnen verrassen, en dat in een gezellige en familiale sfeer. Terwijl je rustig geniet van je ontbijt of lunch, zal zij er in haar grootmoeders keuken op toezien dat haar hongerige "kroost" het prima naar zijn zin heeft. En dat al vanaf de vroege uurtjes. Wie na het droppen van de kinderen nog even op krachten wil komen met een stevige kop koffie of een hartverwarmende mok thee, is op nummer 57 meer dan welkom. En aangezien er wifi is, mag de laptop gerust mee. Aan elke tafel zijn trouwens stopcontacten voorzien.


Mettertijd willen Veronique en Nicolas ook twee gastenkamers aanbieden, wat eigenlijk het vertrekpunt was van de hele onderneming. Dat Vilvoorde als locatie werd gekozen, is vooral te danken aan het hoge businessgehalte in en rond de stad en aan de uitstekende centrale ligging. 

En goed nieuws voor de creatievelingen onder ons: wie eigen werkjes graag met het grote publiek wil delen, moet zeker eens aankloppen bij Revolver 57. Er zal namelijk een muur voorzien zijn waar mensen hun creaties - na goedkeuring door de uitbaters - kunnen exposeren. Her en der in de zaak zijn nu trouwens al grafieken van Nicolas te bewonderen. Meer informatie over het artistieke alter ego van het sympathieke duo vind je hier.  

Ook zeker een vermelding waard, is dat de zaak op zondag open zal zijn. Wie moeite heeft met de doodse stilte op zondag in "Ville Morte" (zoals ikzelf), heeft dus al een reden minder om te klagen. Wanneer de deuren juist opengaan? Ergens in december.

Ik geef jullie alvast een voorsmaakje. Op het volledige plaatje is het nog eventjes wachten. Wordt vervolgd ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten