zaterdag 20 juni 2015

Van alle Chinezen is het den dezen!

Wie heeft zich in zijn studentenjaren of tijdens een ver vervlogen vrijgezellenleven niet eens te goed gedaan aan een goedkope Chinese take-away? Net zoals ik had je dan waarschijnlijk het gevoel dat je waar voor je centen kreeg, en zo niet er toch tenminste een goed gevuld buikje aan overhield. Deze ervaring ligt dan waarschijnlijk ook aan de basis van onze wijdverspreide opvatting over meeneemchinezen: veel en goedkoop maar allesbehalve verfijnd.

Hier in Vilvoorde is een restaurant dat het tegendeel bewijst: Yang's Garden in de Hendrik I-lei. Je krijgt er inderdaad genoeg om je buikje rond te eten, en dat zonder een gepeperde rekening gepresenteerd te krijgen. Maar hun keuken is een van de meest verfijnde Chinese keukens die ik ooit heb geproefd.Het verhaal van Yang's Garden begint in de jaren 90, wanneer de Yangs het oude huis van Dokter Willems kopen en omtoveren tot een restaurant. Ze willen zich van de andere Chinese restaurants onderscheiden met een kwaliteitsvolle en betaalbare keuken. Toch loopt het niet meteen van een leien dakje, want veel mensen zijn eerder gesteld op de goedkopere commerciële keuken. Maar voor gewone tomatensoep of kip curry ben je bij Yang's Garden aan het verkeerde adres. Daar vergasten ze de klanten op een traditionele en 100% verse keuken. Ze rijden dan ook wekelijks naar Antwerpen om alleen het beste vlees en de beste groenten voor te schotelen. Alles wordt op het moment zelf gebakken. Je kunt een gerecht dan ook naar smaak aanpassen als er bepaalde ingrediënten zijn die je maar moeilijk kunt verteren bijvoorbeeld, of als je het minder pikant wilt. En er is een aangepaste kaart voor vegetariërs. Voor elk wat wils dus! 

Ze serveren er ook speciale menu's zoals een Chinees Nieuwjaarsmenu, een Valentijnmenu en zelfs een Moederdagmenu. Maar wat ik er vooral interessant vind, is het lunchmenu. Op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag kun je er genieten van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een koffie of ijsje voor de ongelofelijke prijs van 12,50 euro. Er zijn er maar weinig die beter doen én dezelfde kwaliteit leveren. Je hebt ook nog eens de keuze uit vier verschillende voorgerechten en hoofdgerechten. De laatste keer gingen we voor de kip szechuan en het varkensvlees babi pangang. Om duimen en vingers bij af te likken!


En voor wie zelf de proef eens op de som wil nemen, heb ik goed nieuws. Speciaal voor de gelegenheid laat Yang's Garden één persoon gratis lunchen bij aankoop van één lunchmenu. Twee voor de prijs van één dus. Wat moet je hiervoor doen? Mijn Facebook-pagina liken en daar het antwoord geven op de volgende vraag: hoe lang ... is de Chinese muur?

A: Ongeveer 600 km
B: ongeveer 6.000 km
C: ongeveer 60.000 km


Wie als eerste deze twee taakjes tot een goed einde brengt, mag met z'n tweetjes Chinezen voor de prijs van één.

Meer info over het restaurant en de volledige kaart (met prijzen) vind je op de website http://www.yangs-garden.be/. Laat het je smaken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten