vrijdag 7 augustus 2015

Het lekkerste alternatief voor een tante in Marokko

Een van de dingen die ik leuk vind aan Vilvoorde? De markt op woensdag en zaterdag, vooral als de weergoden goedgezind zijn. Ik hou wel van de gezellige sfeer en de drukte die heersen tussen en tegenover de kraampjes. En als je de oren spitst, hoor je echt elke cultuur die onze stad rijk is. Waarom wij er meestal heen gaan op zaterdag? Voor de briwats van Fouad. De briwatte? Geen paniek, volg de gids!

Fouad woont in Neder-over-Heembeek en is al 30 jaar marktkramer. In het begin beperkte zijn aanbod zich tot olijven en gedroogde vruchten. Maar de zaken gingen goed en mettertijd werd het assortiment uitgebreid. Zo ook vorig jaar. Toen werd het lijstje Marokkaanse specialiteiten aangevuld met briwats (gevulde driehoekige flappen) en semen (pannenkoeken). En je kunt er ook overheerlijke muntthee drinken. Als de zon van de partij is, kun je hun lekkernijen zelfs ter plaatse verorberen. Fouad en co klappen dan een paar tafeltjes en stoelen open.


Speciaal voor de ramadan hebben ze dit jaar Marokkaanse koekjes gebakken. Maar je moet je haasten als je er eentje wilt proeven. Ze zijn "verkrijgbaar zolang de voorraad strekt". Op is op dus ...


Het geheim van hun lekkernijen? Alles wordt de dag zelf klaargemaakt door Fouad en zijn vrouw. En dat zul je geweten hebben. Om vingers en duimen bij af te likken!


Wat de briwats betreft, heb je de keuze uit vier soorten: gehakt met groenten, spinazie, kaas en kip. En het prijskaartje? Dat varieert van 1,50 euro tot 2 euro. Een heel democratische prijs als je 't mij vraagt. Mijn favoriet is de kip (en specerijen). Die vind ik zo lekker dat ik er elke week wel een paar van naar binnen kan spelen. Dus tot morgen?

O ja, moest je je afvragen waar je het kraam van Fouad en zoon Bilal kunt vinden. Het ligt helemaal achteraan in de middelste gang, ter hoogte van de ingang van het Roosevelt Center.

Alvast een voorsmaakje ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten