zondag 29 maart 2015

Vilvoordse pareltjes

We moeten ons geen illusies maken: Vilvoorde gaat geen schoonheidsprijzen winnen. De meeste gebouwen die nog getuigden van een vergane glorie moesten wijken voor nieuwe straten en bouwprojecten. Sommige namen net iets te veel parkeerplaats in beslag, zoals de mooie kiosk die tot in de jaren 1960 op de grote markt pronkte. Andere hadden gewoon de pech dat ze ooit onderdak hadden geboden aan "den vijand". Denk maar aan het kasteel van Drie Fonteinen.

Gelukkig bleven er wel enkel pareltjes gespaard van de sloopzucht van vroegere legislaturen. En die wil ik graag eens onder de loep nemen, samen met hun trotse bewoners. Want uiteindelijk zijn het deze stille getuigen die ons nog herinneren aan de gouden jaren van onze stad. Maar ik wil me daarbij niet beperken tot historische gebouwen. Alles wat het vermelden waard is, passeert de revue. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de rest geen esthetische meerwaarde heeft. Ik pik er gewoon de uitschieters uit. Dus no hard feelings als je huis niet aan bod komt!


Zelf kochten we een oud herenhuis van rond 1900 dat ook in de Vilvoordse "boekskes" staat en gelegen is in de Franklin Rooseveltlaan. Misschien ben je er al langsgelopen.


Nu ziet het er zo uit:


Het huis is aan een flinke opknapbeurt toe, die nu volop aan de gang is. We hopen dat de werken afgerond zijn tegen de tijd dat we erin trekken. Wat niet zo heel lang meer is. Maar we hebben alle vertrouwen in onze aannemer. Maar binnenkort dus nog meer Vilvoordse pareltjes. U volgt toch ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten