zondag 10 mei 2015

Geven en nemen

Na een afwezigheid van meer dan drie weken is het Vilvoords Kwartier terug van weggeweest. Reden van de stilte? Ik licht een "tipje van de sluiter" op:


Binnen drie weken wordt de stelling opnieuw afgebroken. Goeie reden dus om intussen eens van het zicht helemaal daarboven te genieten. En het is best wel een indrukwekkend groen zicht, met dank aan Villa Sunnyside. Alleen jammer dat het Atomium niet uittorent boven de Vilvoordse skyline ...

Maar wat me nog opviel daarboven, was de bedrijvigheid op het Bolwerkplein. Blijkbaar was daar Geefplein Vilvoorde aan de gang, een leuke actie georganiseerd door de zesdejaars en de juf zedenleer van het Koninklijk Atheneum Vilvoorde.


Wie afgedankte maar bruikbare spullen had, kon die kwijt op het geefplein. Dingen die je daar zag liggen en kon gebruiken, mocht je gewoon meenemen, al was zelf iets meebrengen geen must. Er werd enkel gegeven en gedeeld, dus niet verkocht of gekocht. En iedereen was welkom!

Onder de deelnemers vonden we onder meer ook de mensen van Repair Café Vilvoorde.


Repair Cafés zijn maandelijkse bijeenkomsten (in de Parkstraat) waarbij buurtbewoners elkaars kapotte spullen proberen te herstellen, gaande van kledij en fietsen tot elektrische apparaten en meubels. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren. Wie er meer over wil weten, kan terecht op hun website Repair cafe Vilvoorde.

Het geefplein was intussen aan zijn tweede editie toe. En volgens de organisatoren was de opkomst nog groter dan vorig jaar, ondanks het weer, dat af en toe ook iets te geven had ... Voor wie al uitkijkt naar de volgende editie, is er de facebookpagina van geefplein Vilvoorde. Eentje om in de gaten te houden!

En zo valt er altijd wel iets te beleven in Vilvoorde, ook als je geen stelling hebt ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten