Recepten

Kip tikka masala volgens Viney en Charan



Ingrediënten:
600 g kipfilet
3 tl tandooripoeder (vind je in Indische kruidenierszaken)
1 tl zout
Snufje chilipoeder (voor wie het pikant wil)
2 teentjes knoflook
Stuk gember van 4 cm
½ fijngesneden ui
Eventueel natuurlijke rode kleurstof (vind je in Indische kruidenierszaken)
Zonnebloem- of maisolie
Citroensap
2 el yoghurt
1 tl tomatenpuree
8 tl tomatenblokjes (uit blik)
100 ml room
Verse koriander
Bereiding:
Snij de kip in kleine stukken en maak die schoon. Dep droog en besprenkel met citroensap en zout. Zo wordt de kip zacht. Zet opzij.

Voor de marinade: in een schaal doe je enkele eetlepels olie, het tandooripoeder, zout, tomatenpuree, look, rode kleurstof en de kip. Meng en laat indien mogelijk een nachtje rusten. Dan komen de smaken pas echt volop tot hun recht. Bak voor het klaarmaken 10 minuten in de oven op 200°C.

Doe wat olie, de fijngesneden ui en gember in een pan en fruit. Kruid met zout, chilipoeder en tomatenblokjes. Giet er wat water bij om saus te maken. Voeg de opgeklopte yoghurt en kip toe. Meng en doe er nog wat water bij. Doe er de room bij en strooi er verse koriander over.

Je kunt dit gerecht opdienen met basmatirijst gemengd met gebakken uiringen. Voor de bijgerechtjes (samosa's en paneer) verwijs ik je door naar Viney en Charan. Eet smakelijk!

De kaastaart van Dietemiet

Op zoek naar een lekker recept om je gasten eens goed te verwennen? Dan moet je de kaastaart met speculaasbodem van Dietemiet eens proberen. Helemaal niet moeilijk en o zo lekker!


Je vindt het volledige recept hier ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten